Priča ‘Odlazak’ u časopisu October Hill Magazine iz Njujorka

Književni časopis October Hill Magazine iz Njujorka objavio je priču „Odlazak“ (Leaving) Dragane Kršenković Brković u svom novom broju (Proljeće 2023). Priču „Odlazak“ na engleski jezik su preveli Aleksandra Nikčević Batrićević i Peter Stonelake. 

October Hill Magazine je književni časopis koji izlazi četiri puta godišnje. Osnivač i glavni urednik je američki pjesnik i novelista Richard Merli. Pažnja uređivačkog tima usmjerena je na savremenu američku i međunarodnu književnu scenu. Časopis prati i objavljuje kratke priče, poeziju i fotografije/ilustracije. “Mi čvrsto vjerujemo u značaj objavljivanja onog što je najbolje u savremenoj književnosti i vizuelnoj umjetnosti (…) Nikada nije bilo važnije nego što je danas da se umjetnicima pruži platforma i glas da izraze svoju kreativnost“, ističu iz October Hill Magazine.

Priča „Odlazak“ Kršenković Brković objavljena je u Crnoj Gori u književnom časopisu ARS prije par godina.

Dragana Kršenković Brković je autorka romana Dva talasa, Atelanska igra, Izgubljeni pečat, zbirki pripovjedaka Vatra u Aleksandriji, Gospodarska palata, književnih studija Poetika prolaznosti i Fragmenti i knjiga bajki. Bila je gošća mnogih rezidencijalnih programa za književnice/ke i dobitnica je stipendija raznih organizacija, uključujući Apexart (Njujork), Art OMI (Njujork), KulturKontakt Austria (Beč), Pecs Writers Program (Pečuj), Hubert H. Humphrey Fellowship Program (Kalifornija i Vašington DC), OeAD-GmbH (Grac), UNESCO (Rodos), Goethe-Institut (Minhen), Internationale Jugendbibliothek (Minhen), Bologna Book Fair (Bolonja), Međunarodno bijenale ilustracija /BIB/ (Bratislava), itd. 

Link časopisa: https://www.octoberhillmagazine.com/

 

Podijeli.

Komentari su suspendovani.