Objavljen novi roman Svetislava Basare

 

Roman “Rekapitulacija” autora Svetislava Basare, koje nosi podnaslov “Nemi film”, objavljen je u izdanju Otvorenog kulturnog foruma sa Cetinja. Izdavač knjige je Milorad Popović, a urednik izdanja Goran Martinović.

Ovaj istaknuti romanopisac, esejista i dramski pisac, rođen 1953. godine u Bajinoj Bašti, smatra se jednim od najplodnijih pisaca na savremenoj književnoj sceni, s preko četrdeset objavljenih knjiga u žanrovima romana, zbirki pripovjedaka, drama i eseja.

Svetislav Basara je dobitnik brojnih prestižnih srpskih i međunarodnih književnih nagrada. Među najznačajnijim priznanjima su dvostruka Ninova nagrada za romane “Uspon i pad Parkinsonove bolesti” i Nagrada “Isidora Sekulić”, kao i Nagrada Srpskog književnog društva “Biljana Jovanović” za roman “Anđeo atentata”. Takođe, Basara se može pohvaliti priznanjem kao prvi dobitnik stipendije Fonda Borislav Pekić za rukopis u nastajanju.

Njegove drame su doživele uspješne izvedbe na mnogim pozorišnim scenama, a njegova djela su prevedena na nekoliko jezika, uključujući engleski, francuski, nemački, mađarski, bugarski, italijanski i makedonski. Pored svoje književne karijere, Svetislav Basara dugi niz godina redovno doprinosi kolumnama u dnevnim novinama.

Trenutno je član Srpskog književnog društva, čime se nastavlja njegovo aktivno učešće u kulturnom životu zemlje. Dodatno, Basara je imao čast da obavlja funkciju veleposlanika Srbije na Kipru.

Roman “Rekapitulacija” obećava duboko iskustvo koje je karakteristično za Basarin autentični književni stil. 

Knjiga će biti dostupna na Internaconalnom sajmu knjiga u Podgorici. 

 

Podijeli.

Komentari su suspendovani.