ATAK: Prijavite se na kurs “Književnost i transformacije”

Knjizevnost-i-transformacije-1

Alternativna teatarska aktivna kompanija – ATAK organizuje tromjesečni kurs “Književnost i transformacije”, u okviru kojeg će biti održana predavanja, tribine i razgovori sa eminentnim crnogorskim i regionalnim piscima, u okviru književnih žanrova proza, drama, poezija i novinski tekst.

ATAK poziva zainteresovane da budu polaznici ovog besplatnog edukativnog programa, koji se održava u okviru projekta “Tačka – crta”. Kurs će voditi književnik i dramaturg Vasko Raičević, a među autorima koji će jednom nedjeljno gostovati u okviru ovog programa su Andrej Nikolaidis (Crna Gora), Faruk Šehić (BiH) i Damir Šodan (Hrvatska).

…. Ideja za književnim kursom proizašla je iz namjere da se utiče na jačanje intelektualnog bića našeg društva i njegov senzibilitet ka umjetosti. Nizom predavanja i tribina, kroz direktnu komunikaciju polaznika sa autorima, pokušaćemo da analiziramo stvaralački postupak kroz nekoliko književnih tema i žanrova, konsultujući konkretne primjere iz domaće i svjetske literature – ističu iz ATAK.

Više na linku!!

Podijeli.

Komentari su suspendovani.