Pisac Milorad Popović gostovao u Luksemburgu

 

Crnogorski pisac Milorad Popović, bio je gost desetih Majskih susreta dijaspore u Luksemburgu, odnosno Međunarodnog festivala kulture u Luksemburgu. Festivalu su prisustvovali predstavnici ambasade Crne Gore iz Brisela na čelu sa ambasadorom Ivanom Lekovićem, predsjednik opštine Petnjica Samir Agović sa saradnicima, predstavnici nekoliko opština u Luksemburgu.

– Dragi Bihorci, čast mi je i posebno zadovoljstvo što mogu ovdje pred vama reći par riječi. Sticajem okolnosti vi ste bili prinuđeni otići iz svoje zemlje, a nisu srećne one zemlje koje napušta veliki dio njihovog vitalnog stanovništva. Međutim, svako je zlo za neko dobro, pa i vi danas živite u jednoj uređenoj zemlji. Pronijeli ste ime svoje svoje zemlje na najdostojniji način. Mogu slobodno reći da vi, od svih iseljeničkih zajednica Crne Gore, predstavljate najbolji i najorganizovaniji dio naše emigracije. To treba da služi na čast i vama i vašem zavičaju i domovini Crnoj Gori“ – rekao je između ostalog pjesnik Milorad Popović čije je obraćanje propraćeno dugim aplauzom.

Susreti dijaspore u Luksemburgu organizvani su stadionu FK O5 Kayil/Tetanže, a prisustvovalo je preko dvije hiljade posjetilaca. Manifestaciju organizuje udruženje “Bihor”, a događaju je prisustvovao i dao podršku presjednika Opštine Kayl, Žan Vile.

– Drago mi je što mogu za dan Evrope da budem gost na vašoj fešti. Danas je Evropski dan, koji se slavi u Luksemburgu i mislim da je to dobra prilika da zajedno radimo i zajedno slavimo. Jako je bitno i to posebno cijenim što klub Union 05 ,ine članovi različitih nacionalnosti koji rade zajedno, igraju zajedno i slave zajedno. U mojim očima je to vrlo bitan put koji treba da se nastavi i ubuduće – rekao je Vile.

Podijeli.

Komentari su suspendovani.