Konkurs za Ratkovićevu nagradu

Savjet Javne ustanove Ratkovićeve večeri poezije donio je odluku da konkurs za ovogodišnju nagradu Risto Ratković raspiše sjutra (15. Maj, 2014.). Konkurs će trajati do 1. jula.

Savjet je usvojio izvještaj direktora ove ustanove Abaza Dizdarevića, u kome se navodi da je, u prethodnoj godini, osim manifestacija Ratkovićeve večeri poezije i Džez festival, javna ustanova organizovala, u saradnji sa domaćim i stranim nevladinim organizacijama, institucijama kulture iz Crne Gore i regiona, niz manifestacija, od kojih su najznačajniji obilježavanje 200 godina od rođenja Njegoša i 100 godina od rođenja Ćamila Sijarića.

„Ove godine, predviđen je  još bogatiji program, tokom kojeg će, između ostalog, biti predstavljene eminentne izdavačke kuće sa prostora bivše Jugoslavije, a biće nastavljen prošle godine započeti projekat „Vizuelna poezija“, kazao je Dizdarević.

On je najavio nastavak aktivnosti i saradnju sa Ministarstvom kulture, sa kojim je planirana realizacija  projekta „Književne paralele – edicija 10“. Treba očekivati i bogatiji program Džez festivala, a na Ratkovićevim večerima poezije će se pojaviti i nekoliko značajnih literarnih imena iz regiona.

Član Savjeta Vlatko Simunović je saopštio da je prošlogodišnjem žiriju produžen mandat i za ovu godinu. Podsjetimo, u sastavu žirija su: predsjednik Pavle Goranović, Svetlana Kalezić iz Crne Gore, akademik Luko Paljetak iz Hrvatske, Jasmina Topić iz Srbije, Damir Uzunović iz BiH i Kemal Musić, sekretar žirija, iz Crne Gore.

“ Prošlogodišnji žiri je savjesno odradio  posao i zbog toga mu je produžen mandat i u ovoj godini. Sjutra će biti raspisan konkurs za Nagradu Risto Ratković koja će trajati do 1. jula, kako bi autori, izdavačke kuće i članovi žirija imali dovoljno vremena da predlože kvalitetne autore”, kazao je Simunović.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

 

Pročitajte cijelu vijest ovdje

Podijeli.

Komentari su suspendovani.