Nagrada ,,Božidar Vuković Podgoričanin’’ za najbolji nastup na Sajmu dodijeljena je Međunarodnome centru za mir iz Sarajeva. Prema procjeni Žirija, Međunarodni centar za iz Sarajeva dao je izuzetan doprinos sajamskim aktivnostima te organizovanjem velikog broja autorskih večeri, promocija knjige i edicija iz BiH.

Nagrada ,,Božidar Vuković Podgoričanin’’ za najbolju publikaciju u 2016. godini dodijeljena je Fakultetu dramskih umjetnosti s Cetinja, koji je objavio zbornik radova Crnogorske studije kulture i identiteta, koja predstavlja izuzetan izdavački izdavački poduhvat, kako kvalitetom usavršenih članaka i odabirom tema, tako i dizajnom publikacije. Otvoreni kulturni forum s Cetinja u 2016. Godini objavio je proznu knjigu „Svi moji“ Zuvdije Hodžića, vrijedni romaneskni rukopis opremljen savremenim i uspjelim dizajnom.

Nagrada ,,Božidar Vuković Podgoričanin’’ za najbolju izdavačku produkciju u 2016. godini dodijeljena je Fakultetu za crnogorski jezik i književnost s Cetinja, koji je objavio znatan broj publikacija u 2016. godini, koje su privukle publikacije objavljene u ediciji Posebna izdanja. Ova edicija kontinuiranim objavljivanjem izuzetno vrijednih naslova, a naročito najnovijim ovogodišnjim, svrstava se red biblioteka izuzetne vrijednosti.

Takođe, Organizator 2. internacionalnog sajma knjiga Glavni grad Podgorica – Sekretarijat za kulturu i sport donio je odluku da uruči Specijalnu sajamsku nagradu „Božidar Vuković Podgoričanin“ za 2016. godinu Fondaciji „Sveti Petar Cetinjski“ iz Podgorice i Narodnome muzeju Crne Gore s Cetinja, za knjigu „Dukljanski knez Sveti Vladimir 970-1016“, čiji je glavni urednik akademik Sreten Perović.

 

Preuzeto sa portal Analitika

Podijeli.

Komentari su suspendovani.