28. novembra 2008. godine  u 20h na Književnom petku u Gradskoj knjižnici, u Zagrebu, u sklopu razmjene pisaca između Hrvatskoj društva pisaca i Crnogorskog društva nezavisnih književnika, nastupali su Ljubeta Labović i Vladimir Vojinović. Voditelj Književnog petka bio je Boris Perić.

Ljubeta Labović rođen je 1956. godine u Barama Kraljskim u Crnoj Gori. Pripada novom talasucrnogorskih pisaca i saradnik je značajnih listova i časopisa na EX-YU prostoru.
Objavio je knjige poezije Tanatoide/Oblici smrti (1987.), Gospodar kaveza (1997.) i Nedostajanje(2005.). Osim poezije piše eseje i kratke priče.
Studirao je Jugoslovenske književnosti sa opštom na Filološkom fakultetu u Beogradu. Član je Crnogorskog društva nezavisnih književnika i umjetnički direktor najznačajnije cenogorske književne manifestacije Ratkovićeve večeri poezije. Poezija mu je prevođena na slovenački, italijanski,mađarski, bugarski i  slovački jezik.
Živi u Beogradu.
Vladimir Vojinović je novinar redakcije za kulturu Nezavisnog dnevnika Vijesti i saradnik Filozofskog fakulteta u Nikšiću.
Objavio je  romane: Pioni brda (Narodna biblioteka “Radosav Ljumović”, Podgorica, 1999.), Nafaka(Narodna biblioteka “Radosav Ljumović”, Podgorica, 2000.) i Portret Igora Đukića (Crnogorsko društvo nezavisnih književnika, Podgorica, 2005.).
Živi u Podgorici.
Podijeli.

Postavi odgovor