Roman “Karnera” crnogorskog pisca Milorada Popovića objavljen je nedavno na makedonski jezik,u izdanju izdavačke kuće Goten iz Skoplja, u okviru edicije Kontemporanea. Knjigu je preveo Milan Banov, iskusni i nagrađivani makedonski prevodilac i novinar. „Karnera“ je predstavljena publici u okviru Skopskog sajma knjiga gdje je vladalo veliko interesovanje za knjigu.

Izdavačka kuća ”Goten” specijalizovana je za izdanja savremene evropske književnosti, a što se regionalnih pisaca tiče Banov je do sada na makedonski preveo za Goten Dašu Drndićiz Hrvatske, Vladana Matijevića iz Srbije, a poznat je i po prevodima Kiša i Pekića.

22. Milorad Popovic - Karnera_preview

Vizuelni dizajn za ”Karneru” je uradio  Branko Prlja. Izdavačka kuća Goten je dio međunarodne mreže Traduki, te nacionalni organizator predstavljanja Makedonije na međunarodnom sajmu knjiga u Lajpcigu.

Roman Milorada Popovića “Karnera” dobitnik je najprestižnije regionalne nagrade za književnost “Meša Selimović”, za 2014. godinu. “Karnera” je objavljena u izdanju hrvatskog izdavača “Fraktura” i Otvorenog kulturnog foruma sa Cetinja, a dugo vremena je bila najprodavaniji roman u Hrvatskoj na listama knjižara.

Podijeli.

Komentari su suspendovani.