OKF Cetinje 2013.

Odlomak iz knjige:

BOGAT: Bogat biti pa odjednom izgubiti svo svoje bogatstvo: Veliki gubitak koji će vam sve planove gurnuti unazad. Porodična svađa sa ozbiljnim posljedicama. Nekad može da znači i iznenadnu i nezasluženu dobit. Služiti kod bogatog čovjeka: Istjeraćete dugo očekivanu pravdu na čistac. Diviti se bogatašu: Uspjeh u poslu. Dogovarati se sa njim: Opasnost.

BOGATSTVO: Uživati u svojem bogatstvu: Lične i porodične teškoće.

BOGINJE: Ako neko od vaših poslovnih saradnika ima boginje: Novčani dobitak. Imati boginje: Iznenadna i velika dobit koju će te brzo portrošiti. Ipak, rezultati te potrošnje biće dugo vremena dobro vidni.

BODEŽ: Imati ga u ruci: Sigurnost, samopouzdanje, poslovni uspjeh. Porezati se bodežom: Neuspješan poduhvat. Raniti ili ubiti svog neprijatelja bodežom: Nalazite se u strahu od svog protivnika koga ćete na kraju ipak savladati. Plašiti nekog bodežom: Nemojte izazivati svađe jer vam prijeti neobična opasnost. Biti ranjen bodežom: Loše vijesti. Nesreća vas vreba. Braniti se bodežom: Probleme ćete rješavati svađama i prepirkama što će vas odvesti u velike nevolje. Biti napadnut bodežom: Imate veoma opasne protivnike koji se neće dvoumiti ni kad je u pitanju fizički napad na vas. Neprijatno iznenađenje. Stižu velike neprilike na vas. Vidjeti bodež kod nekog drugog: Loše vijesti.

BODLJA: Ako ste se uboli na bodlju u šiblju blizu vaše kuće: Neko će vas uvrijediti do bola. Gubitak na poslu. Vidjeti bodlje pored puta kojim idete: Srešćete nekorektnu i zlobnu osobu. Lomiti bodlje u svom dvorištu: Ovaj san pretskazuje nesreću u kući.

BODLJIKAVO PRASE: Ako vas napadne: Na pomolu teškoće svih vrsta.

Podijeli.

Komentari su suspendovani.